Šikovné účetní


Vždycky mě bavila čísla a také matematika. Řekla jsem si, že pro mě právě studium střední ekonomické školy bude naprosto ideální a nejvhodnější volba, proto jsem řekla také svým rodičům, jestli bych také ještě v osmé anebo také ještě v deváté třídě nemohla pokračovat v tom, že bych navštěvovala kurz matematiky a také fyziky. Věřte mi nebo ne, ale opravdu už jsem do toho blázen, měla jsem doma také různé knihy, které se právě jí věnovaly matematice nebo fyzice a také v malém množství chemii.

O peníze se starají účetní.

Opravdu hodně mě to bavilo a lákalo mě to. A já jsem si řekla, že když se tomuhle budu věnovat více a prohlubovat své znalosti z matematiky, že to potom jistě někam dotáhnu. A potom, když jsme měli na střední škole účetnictví, tak jsem si říkala, že tohle je přesně trefa do černého. Myslím si, že lidé, kteří rozumí opravdu hodně účetnictví a matematice, tak mají z půlky vyhráno, protože matematika je opravdu složitý obor a těžký předmět, že když ho nepochopíte ihned na začátku, tak potom s tím už budete mít veliké problémy. Právě můj bratr má s matematikou veliké problémy, kdy už nezvládá třeba ani příklady a různé úlohy pro osmý ročník základní školy.

Účetnictví má mnoho podob.

A přitom můj bratr má vystudovanou střední školu, ale i takhle se mu to podařilo. Proto jsem si řekla, že jednoho dne ze mě bude účetní. Ještě jsem si dělala dva kurzy účetnictví v Praze. Podle mého názoru, pokud také hledáte opravdu skvělou účetní anebo účetnictví v Praze, tak znám několik firem, které právě sídlí v Praze, které se postarají o vaše účetnictví. Jsou opravdu šikovní, je tam samý proškolený personál, který ví, jak se právě zachovat, aby vaše účetnictví vždycky bylo v pořádku. Opravdu se o to nemusíte bát, dokonce i ceny jsou příjemné, jsou na nízké úrovni, takže když budete žádat nějakou kvalitního účetní, tak hlavně hledejte pořádně. Když to ale tak vezmu, tak účetnictví není pro každého, kdo chce umět pěkně účetnictví, musí se také snažit.